Een kunstobject ter herinnering van een overleden geliefde

 

Met Object van Herinnering ontwerpen en maken we samen een kunstobject om aan vast te houden. Om een geliefde dichtbij te houden, gedachten te koesteren, liefdevolle herinneringen een plek te geven. Om een persoonlijk ritueel te vinden.

 

Klei kan een bijzondere helper zijn in een rouwproces. De samenwerking tussen handen en hoofd heeft een positieve invloed tijdens de verwerking en de fysieke aanwezigheid van een zelfgemaakt object houdt herinneringen dichtbij.

 

Hoe werken we samen?

We maken samen een ontwerp op basis van herinneringen. Een object kan van alles zijn: een vaas zijn om iemands favoriete bloemen in te zetten, een schaal om iemands lekkerste recept in op te dienen, een chawan om elke dag je thee uit te drinken, of een serie kleine porseleinen vogeltjes om te geven aan nabestaanden. Geluid kan ook een rol spelen in het object, zoals een mobiel dat bestaat uit kleine porseleinen onderdelen die opleven in de wind.

 

In een workshop voeren we het ontwerp samen uit. Ook is het mogelijk om as van een overledene te verwerken in de klei. Na het droogproces volgt de eerste ovenstook. Een spannend moment waarbij het werk is overgeleverd aan de ovengoden. Door de temperatuur van 960 graden ontstaan soms scheurtjes. Die kunnen bijvoorbeeld gevuld worden met een goudglazuur. Na het glazuren gaat het object de tweede keer in de oven. De klei verandert definitief in keramiek. 

 

In Object van Herinnering zijn jouw wensen en behoeften mijn uitgangspunt. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Ik kijk uit naar je mail.

 

Willeke Binnendijk

info@willekebinnendijk.nl